Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@18:53:16 GMT

روش‌های پیشگیری از پیر شدن پوست

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۵۳۱۱۶

روش‌های پیشگیری از پیر شدن پوست

علم پیوسته در حال گسترش است، اما چیزی که هنوز انسان با همه دانش خود، نتوانسته به آن برسد، اکسیر جوانی و متوقف کردن روند پیری است. با این حال، اگر از پوست به خوبی مراقبت کنیم ، می‌توانیم روند پیری پوست را آهسته‌تر کنیم.

به طور کلی، علائم پیری در تمام لایه‌های پوست بروز می‌کند. بنابراین، هر لایه پوست به مرور تغییر کرده و در نهایت، پیری به صورت چین و چروک نمایان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوستی که جوان به نظر می‌رسد؛ در حقیقت، خاصیت کشسانی خود را حفظ کرده و صاف و هموار می‌باشد. با گذر زمان، از میزان تولید کلاژن و الاستین کاسته شده و در نتیجه، خاصیت کشسانی پوست کم و کمتر می‌شود.

این روند دلیل اصلی و اولیه پیری پوست می‌باشد. علاوه بر این،ترکیبی از مسائل درونی و محیطی نیز ممکن است در تخریب پوست نقش داشته باشند.

دو عامل مهم درونی در پیری پوست به ترتیب، عملکرد ضعیف سیستم گردش خون بدن و همچنین مسائل ژنتیکی است.

از طرف دیگر، عوامل محیطی که در پیری پوست تاثیرگذارند می‌توان به اشعه ماورابنفش خورشید، آلودگی هوا، سیگار، مصرف مشروبات الکلی، تغذیه ضعیف و ناسالم و همچنین عدم رسیدگی لازم و مداوم به پوست اشاره کرد.

گذر زمان وجود خود را روی پوست نشان می‌دهد. اما با انجام کارهایی می توانید پوست خود را جوان تر ساخته و جلوی پیری زودرس آن را بگیرید. در ادامه مقاله چند روش درمان چین و چروک و مراقبت از پوست ارائه شده است.

چین و چروک پاکلاغی گوشه چشم

چین و چروکی گوشه خارجی چشم‌ها اولین نشانه‌های پیری پوست است. این چین و چروک معمولا در اواسط دهه 20 زندگی هر فرد پدیدار شده و با گذر زمان، بیشتر می‌شوند.

این علائم در اثر کاهش میزان تولید کلاژن و الاستین ایجاد می‌شوند. علاوه بر این، قرارگیری طولانی مدت و متناوب درمعرض اشعه خورشید، مصرف دخانیات و آلودگی نیز در تولید این چین و چروک‌ها نقش دارند.

برای مقابله با این مشکل، روزی 2 بار به آرامی روغن ویتامین E را به دور چشم خود مالیده و ماساژ دهید. اگر به این روغن دسترسی ندارید، می توانید کپسول این ویتامین را شکسته و محتویات آن را به دور چشم بمالید.

علاوه بر این، ژل آلوئه ورا نیز برای این منظور کارساز می باشد. بنابراین، هر شب قبل از رفتن به رختخواب، دور چشم خود را با این ژل ماساژ دهید.

چین و چروک‌های پوست

چین و چروک در حقیقت همان خطوط ریز و درشتی هستند که روی پوست در اثر بالا رفتن سن و یا عارضه پیری زودرس، ایجاد می‌شوند.

این خطوط معمولا حدود 25 سالگی روی پوست صورت، بینی، پشت دست‌ها و روی ساعدهای دست، ایجاد می‌گردند. از آنجایی که با گذر زمان کلاژن و الاستین به اندازه کافی تولید نمی‌شوند، پوست مثل قبل هموار و صاف نبوده و همانند گذشته جوان و شاداب به نظر نمی‌رسد.

علاوه بر این، کشیدن سیگار، محیط سخت و آلوده، استرس، کاهش وزن ناگهانی و وراثت ممکن است باعث بروز آنها شود. برای بهبود این شرایط، روزانه قسمت‌هایی که آسیب دیده است را با روغن نارگیل یا زیتون گرم شده ماساژ دهید.

این کار پوست را مرطوب کرده و باعث بازسازی سلول‌های آن و در نهایت، کاهش میزان چین و چروک خواهد شد.

در ضمن، شما می‌توانید ماسکی از یک عدد موز کاملا رسیده خرد شده، پاپایا و یا آووکادو ساخته و 2 تا 3 بار در هفته و هر دفعه به مدت 30 دقیقه، آن را روی پوست خود قرار دهید؛ سپس، پوست تان را با آب گرم کاملا بشویید.

پوست خشک

پوست مرطوب تان ممکن است ناگهان خشک و زبر شود که این نشانه پیری پوست است. با گذر عمر، پوست توانایی سابق را در تولید چربی طبیعی نداشته و نمی‌تواند آن را مثل گذشته صاف و مرطوب نگه دارد.

این باعث خشکی بالاترین لایه پوست می‌گردد. علاوه بر این، با بالارفتن سن، سرعت بازسازی سلول‌های پوست کاهش می‌یابد.

علاوه بر این موارد، قرارگیری طولانی مدت زیر نور آفتاب، استفاده بیش از حد از صابون و مواد شوینده، هوای خشک، حمام آب داغ، کم آبی بدن، سیگار و استرس باعث خشکی پوست نیز می‌شوند.

بنابراین، برای اینکه از شر خشکی پوست خلاص شوید، باید روزانه این موارد را انجام دهید: حدود 30 دقیقه قبل از دوش گرفتن، با مقداری روغن زیتون پوست تان را به آرامی ماساژ دهید. بعد، حمام کرده و از یک مرطوب کننده معمولی استفاده کنید. در روش دیگر می‌توانید کمی قبل از حمام، مقداری کرم عسل یا شیر را به کل بدن خود مالیده و 5 دقیقا آن را به حال خود رها سازید.

افتادگی پوست

افتادگی پوست به دلیل کاهش خاصیت کشسانی آن رخ می‌دهد. عامل دیگر این است که پوست، برخی از اجزای مرطوب کننده خود را از دست می‌دهد.

درضمن، تغذیه نامناسب، اشعه آفتاب، مصرف دخانیات، کاهش و افزایش پی در پی وزن و کمبود آب بدن از جمله مواردی هستند که منجربه افتادگی پوست می‌شوند.

برای بهبود این مشکل، 1 قاشق غذاخوری ماست چکیده را با یک سفیده تخم مرغ کاملا مخلوط کنید. سپس ماسک حاصل را روی صورت و بینی خود مالیده و آن را به مدت 20 تا 30 دقیقه به حال خود رها سازید.

بعد آن را کاملا بشویید. فراموش نکنید که این کار را باید هفته‌ای 2 تا 3 بار تکرار نمایید. همچنین ماساژ مرتب پوست با روغن زیتون و نارگیل می تواند پوست را جمع کرده و از افتادگی آن بکاهد.

تغییر رنگ پوست

عوامل زیادی از جمله افزایش سن باعث تغییر رنگ پوست می‌شوند. تغییر هورمونی نیز باعث افزایش تولید ملانین شده و رنگ پوست را تیره می کند.

همچنین استرس، آفتاب سوختگی و اشعه خورشید نیز باعث تغییر رنگ پوست می‌شود. این تغییر رنگ‌ها معمولا در نواحی صورت، بازوها و دست‌ها قابل مشاهده است.

برای حل این مشکل، مقداری آب لیمو تازه را روی پوست مالیده و یک پارچه نخی را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی آن قرار دهید؛ سپس، محل را با آب بشویید.

این کار را روزی 2 مرتبه تکرار نمایید. همچنین قبل از اینکه به رختخواب بروید، مقداری ژل آلوئه ورا را روی پوست تغییر رنگ یافته مالیده و کل شب آن را به حال خود رها سازید. صبح، محل را کاملا بشویید. در ضمن، همیشه از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.

گردن بوقلمونی

پوست گردن نسبت به دیگر جاهای پوست بدن، ظریف‌تر و نازک‌تر می‌باشد به همین دلیل، با افزایش سن، زودتر خاصیت کشسانی خود را از دست داده و باعث بروز مشکلی به نام گردن بوقلمونی می‌شود.

در این حالت، پوست گردن دچار افتادگی و چین و چروک می‌گردد. مسائل ژنتیکی، اشعه خورشید، تغییر وزن پی در پی در بروز این مشکل تاثیرگذارند. برای مقابله با آن روزانه از کرم‌های مرطوب کننده و ضد آفتاب با SPF بیشتر از 30 استفاده نمایید.

سیاهی زیر چشم‌ها

کمبود چربی و کلاژن باعث بروز سیاهی دور چشم‌ها می‌شود. این مساله با افزایش سن نیز بیشتر شده و پوست نازک این ناحیه را تیره‌تر می‌کند.

برای مقابله با آن، قبل از رفتن به رختخواب، مقداری روغن بادام یا کره گوسفندی را به این نواحی زده و پوست را با آرامی ماساژ دهید. علاوه بر این، می‌توانید یک پارچه نخی را با گلاب خیس کرده و روی پلک‌های بسته خود به مدت 15 دقیقه قرار دهید. این کار را 2 بار در روز انجام دهید.

منافذ بزرگ پوست

کاهش تولید کلاژن باعث ایجاد حفره‌های بزرگ روی صورت شده و خاصیت کشسانی آن را کمتر می‌کند. کمپرس یخ می تواند باعث بهبود این مشکل شود.

برای این کار، مقداری یخ را درون یک پارچه نخی قرار داده و پارچه را جمع کنید؛ سپس آن را روی محل آسیب دیده به آرامی به مدت 5 دقیقه بمالید.

این کار را روزانه می‌توانید چند مرتبه تکرار کنید. همچنین، می توانید مخلوطی از سرکه سیب و آب به یک میزان ایجاد کرده و آن را به پوست صدمه دیده بمالید تا منافذ بسته شوند. این روند را می توانید 2 تا 3 بار در هفته تکرار کنید.

پلک‌های افتاده

با کاهش خاصیت کشسانی پوست اطراف چشم، پلک‌ها دچار افتادگی می‌شوند. بنابراین، به آرامی پوست اطراف چشم را ماساژ داده تا گردش خون در این نواحی بیشتر شود؛

در نتیجه، افتادگی پلک‌ها به مرور بهبود می‌یابد. برای ماساژ می توانید از روغن زیتون یا نارگیل قبل از خواب، استفاده کنید. در ضمن، همیشه با عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب مناسب، از چشم‌ها و پوست خود محافظت نمایید.

پف زیر چشم‌ها

گریه کردن زیاد، مصرف مشروبات الکلی، کمبود خواب و واکنش‌های حساسیتی باعث پف زیر چشم‌ها می‌شود. برای برطرف کردن آن، چای سیاه کیسه‌ای سرد شده و یا تکه‌های خرد شده خیار را روی پلک‌های خود به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید. در ضمن، هرگز چشمان خود را با فشار نمالید. همچنین نمک و مصرف مشروبات الکلی را برای همیشه کنار بگذارید.

منبع: سلامت نیوز

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی

دکتر رامیار فرزان امروز با اعلام این خبر اظهار کرد: کنگره کشوری سوختگی برای نخستین بار در استان گیلان برگزار می شود.

وی بیهوشی و مراقبت های ویژه در سوختگی، مدیریت بیماران سوختگی در اورژانس های پیش بیمارستانی، پرستاری در سوختگی، بازتوانی در سوختگی، هوش مصنوعی در سوختگی، جراحی های ترمیمی و زیبایی در سوختگی، مهندسی بافت و درمان های نوین در سوختگی و پزشکی بازساختی، دستاوردهای دانش بنیان در سوختگی و سلامت روان در سوختگی را از جمله محورهای این دوره کنگره دانست و افزود: کنگره دوازدهم در روزهای دوم و سوم خردادماه ۱۴۰۳ در تالار مرکزی رشت برگزار می شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه کنگره مذکور با همکاری انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی استان برگزار می شود، عنوان کرد: علاقمندان جهت شرکت در این کنگره می توانند از طریق سایت http://www.burn۲۰۲۴.gums.ac.irثبت نام کنند.

فرزان از ارسال بالغ بر ۳۶۱ مقاله پزشکی، پرستاری و اتاق عمل در رشته های تخصصی به دبیرخانه کنگره واقع در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و تاکید کرد: ۱۷۸ مقاله مورد تایید داوران قرار گرفته و ۴۸ مقاله به صورت شفاهی و ۱۳۰ مقاله به صورت پوستر ارائه می شود.

رئیس دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی همچنین به برگزاری کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های تخصصی تجهیزات پزشکی حوزه سوختگی در حاشیه این کنگره اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت در این کارگاه ها برای تمام رده های پزشکی، پرستاری و اتاق عمل امتیاز آموزشی دارد.

۹۵ درصد سوختگی ها قابل پیشگیری است

دکتر محمد طلوعی، دبیر علمی دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی نیز، سوختگی را یک بیماری شایع دانست که افراد مختلف را درگیر می کند و گفت: توده مردم درگیر این موضوع هستند و لذا باید آگاهی عمومی را افزایش دهیم.

وی ۹۵ درصد سوختگی ها را قابل پیشگیری دانست و تاکید کرد: آگاهی دادن به مردم می تواند هم به پیشگیری و هم به درمان سوختگی کمک کند.

دبیر علمی کنگره سوختگی گیلان، مشکلات زیرساختی در بخش های گرمایی را از جمله عوامل ایجاد سوختگی دانست و ادامه داد: با اصلاح الگوهای مصرف و بهره گیری از سوخت و مدیریت دمای وسائل گرمایشی و آبگرمکن ها و... می توان از سوختگی پیشگیری کرد.

وی از بستری ۵۰۰ مورد سوختگی در استان گیلان طی سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: مراجعات سرپایی مرتبط با سوختگی چهار برابر بستری‌هاست و کلیه بیماران تحت درمان قرار گرفتند.

طلوعی با بیان اینکه سوختگی می تواند تا سال ها فرد را دچار عدم کارکرد اجتماعی و اقتصادی کند، گفت: سوختگی علاوه بر بار اقتصادی درمان، از کار افتادگی اجتماعی را به دنبال دارد و بار روانی آن بر فرد و خانواده بسیار زیاد است.

وی جمعیت ۲۰ تا ۴۰ سال را بیشتر در معرض خطر سوختگی دانست و تاکید کرد: سوختگی با آتش شایع ترین نوع سوختگی بوده، اما سوختگی با مایعات در کودکان بیشتر است؛ سوختگی های الکتریکی و شیمیایی و استنشاقی در رده های بعدی قرار می گیرند و عموما مردان بیشتر از زنان درگیر سوختگی می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • غافلگیری سارقان کلینیک ترک اعتیاد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه