Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@12:38:16 GMT

مهم ترین دلایل عوض شدن رنگ چشم

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۳۳۶۰

مهم ترین دلایل عوض شدن رنگ چشم

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،    با این حال ممکن است عجیب به نظر برسد، ولی رنگ چشم افراد در طول زندگی شان به دلایل مختلفی تغییر می کند که در این مطلب به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

 

تغییر رنگ چشم در نوزادان: یکی از شایع ترین موارد تغییر رنگ چشم در نوزادان تازه متولد شده دیده می شود و یک دلیل علمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که علم نشان داده، اکثر نوزادان ، فارغ از نژادی دارند، با رنگ چشم قهوه ای به دنیا می آیند. دلیل این امر این است که ملانین، که وظیفه تعیین رنگ چشم را بر عهده دارد، از سلول های خاصی به نام ملانوسیت به وجود می آید. این سلول ها با قرار گرفتن در معرض نور، واکنش نشان می دهند ( مانند تغییر رنگ پوست در آفتاب) ودر چشم نوزادان، ملانوسیت ها چون هنوز در معرض نور قرار نگرفته اند، هنوز کاملا فعال نیستند.

 

ناهم‌رنگی عنبیه یا هتروکرومی : گاهی رنگ عنبیه های دو چشم در افراد با یکدیگر متفاوت است، مثلا یک چشم قهوه ای و یک چشم آبی و یا کمی پیچیده تر، ممکن است یک عنبیه ترکیبی از دو یا چند رنگ باشد. دلیل این امر، فقدان رنگ دانه های ملانین است که ممکن است ریشه های ژنتیکی داشته باشد یا بر اثر آسیب و بیماری به وجود آمده باشد.

 

سندرم پراکندگی رنگدانه: این بیماری می تواند به عصب بینایی آسیب وارد کند و در نتیجه باعث کوری شود. سندرم پراکندگی رنگدانه، در واقع یک اختلال ساختاری در اپیتلیوم رنگدانه عنبیه است که منجر به پراکندگی رنگدانه و رسوب آن در سازه‌های مختلف در داخل چشم می‌شود.

 

سندرم هورنر: سندروم هورنر ناشی از اختلال در مسیرهای عصبی از مغز، چهره و سپس چشم است که ممکن است بر رنگ عنبیه نیز اثر گذاشته باشد.

 

رژیم های غذایی : گاهی رژیم های خاص غذایی ممکن است باعث تغییر رنگ چشم شوند، به ویژه رویم غذایی گیاه خام خواری. واقعیت این است که رژیم های غذایی اثرات مختلفی بر سلامت و عملکرد قسمت های مختلف بدن خواهد گذاشت و ممکن است باعث برخی بیماری ها و اختلالات شود.

 

مصرف برخی داروها : گاهی عوارض حانبی برخی داروها باعث تغییر رنگ عنبیه می شوند. برخی داروها برای بیماری هایی مثل گلوکلوم با تغییر سطح رنگدانه های چشم، نگ آن ها را تغییر خواهد داد.

 

پیری : رنگ چشم برخی افراد ممکن است با افزایش سن و بروز علائم سالخوردگی تغییر کند.  مطالعه ای که در سال 1997 منتشر شده، نسان می دهد که 10 تا 15 درصد از کودکان سفیدپوست، پس از 6 سالگی و اوایل بزرگسالی تغییر رنگ چشم را تجربه می کنند.

 

عمل های جراحی : در سال های گذشته روش های مختلفی مانند عمل های جراحی و استفاده از لیرز برای تغییر رنگ چشم اختراع شده که افراد می توانند از طریق آن ها رنگ عنبیه چشم خود را به رنگ های مختلف آبی و سبز و قهوه ای در آورند.

 

بهداشت نیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون رنگ چشم پیری جام نیوز رژیم غذایی دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۳۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان

به گزارش «تابناک» به نقل از اعتماد، جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در ارزیابی دلایل رد صلاحیت روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و اظهارات اخیر وی گفت: البته آقای روحانی در جلسه اخیر مباحثی را به  اعضای دولت خودشان اشاره کردند و گفتند من دلایل رد صلاحیتم را در روزهای آینده به تفضیل خواهم گفت. اما اینکه در مقابل دلایل ردصلاحیت سکوت کنند، هم نمی‌پذیرند. چون این موضوع جایگاه شورای نگهبان را تضعیف می‌کند نه شخص را، لذا به جهت قداست شأن شورای نگهبان چنین دفاعی را انجام خواهند داد و ظاهرا دلایلی که شورای نگهبان به ایشان اعلام کرده مقبول نظرشان نیست و  می‌خواهند دلایل خودشان را به صورت علنی در رسانه‌ها اشاره کنند، اما اینکه مفاد آن چیست کسی دقیق خبر ندارد.

حرکت‌هایی مثل حرکت آقای روحانی، می‌تواند این شأنیت را حفظ کرده و دوباره برگرداند. شاید شورای نگهبان نسبت به عملکرد خود تجدیدنظر کند. بسیاری از ردصلاحیت‌ شدگان نتوانستند پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای را بگیرند و این روند صورت خوبی در تصویر نظام ندارد که یک دستگاهی بدون دلیل بخواهد چیزی را بگوید و بحثی را باز کرده باشد.
سابقه این موضوع را هم  ما قبلا داشتیم که آقای لاریجانی این اتفاق برایشان مطرح شد و جواب‌هایی که شورای نگهبان به ایشان داده بود نه تنها قانع‌کننده نبود بلکه آقای لاریجانی به تفصیل حدود ۴۰ صفحه پاسخ دلایل ناموجه شورای نگهبان را دادند که شاید این قضیه بتواند مؤثر واقع شود که حالا مؤثر واقع نشد.

کسانی مثل آقای روحانی از جایگاه شایسته‌ای در نظام برخوردار بوده و شخصیت‌ قابل‌توجه و موجهی در نظام هستند، فکر می‌کنم اینکه ایشان پاسخی بر پاسخ‌های شورای نگهبان بدهند و عدم‌قانع‌کننده بودن و مجاب‌کننده بودن پاسخ‌های شورای نگهبان را پاسخ بدهند، امر مقبول و پسندیده‌ای است و باید شورای نگهبان هم بپذیرد و فکر می‌کنم اگر آنها هم پاسخ‌های مجاب‌کننده‌ای متقابلا داشته باشند، فضای مخدوش فکری رسانه‌ای و اجتماعی را هم روشن خواهد کرد. 

کسانی مثل آقای روحانی یا پاسخ‌هایی مثل آقای  لاریجانی حرکت‌هایی در بعد نقض نظارتی می‌بینم که اگر دستگاه‌های نظارتی به آن توجه نکنند ما آسیب‌های جدی‌تری خواهیم دید.  در جلسه گذشته اجلاس حزب اعتدال و توسعه مطرح شد که اگر همین روند موجود دستگاه‌های اجرایی و نظارتی وزارت کشور و نظارتی شورای نگهبان ادامه پیدا کند، باید منتظر باشیم انتخابات ۱۴۰۴ از آنچه که در ۱۴۰۲ انجام گرفت هم افت بیشتری داشته باشد.

من باب نقد را نه تنها در جمهوری اسلامی، بلکه در دستورات صریح مکتب حیات‌بخش اسلام کاملا می‌بینم، در روایات و تاریخ اسلام، در شخصیت مبارک حضرت پیامبر(ص) و حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) شما می‌بینید که کاملا به نقد یا نقادی به نحوه حاکمیت یا نظارت آن بزرگواران اعتنا می‌کردند. اما دستگاه شورای نگهبان اگر از جریان نقد و نقادی بخواهند عامدانه فاصله بگیرند ضربه‌ای بر شاکله نه تنها شورای نگهبان، بلکه بر شاکله نظام و کشور وارد خواهد شد. 

اگر شورای نگهبان در آن مقطع زمانی به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری واقعا توجه می‌کردند و پشت گوش نمی‌انداختند، تصور می‌کنم آحاد جامعه آنقدر ناامیدانه وارد فضای انتخابات ۱۴۰۲ نمی‌شدند و آن آسیب‌شناسی که در نگرش تیزبینانه مقام معظم رهبری وجود داشت، اگر در دستور کار شورای نگهبان قرار می‌گرفت و نگرش نقادپذیری را پیشه می‌کردند، انتخابات ۱۴۰۲ ما به اینچنین آفتی که دچار دور شدن مردم از صحنه انتخابات باشند، منجر نمی‌شد.

دیگر خبرها

  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست انداز
  • اطلاعیه جدید درباره دلایل ردصلاحیت روحانی
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست‌انداز
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد